Matematică distractivă

Prin Tabăra de Matematica distractivă dorim să stârnim interesul şi motivaţia copiilor pentru studiul şi aplicarea matematicii distractive în contexte cotidiene variate, prin iniţiativă, creativitate, gândire economică, gândire logică, reprezentări grafice și limbaj corect.

finger-wiggles Scopul atelierelor de Matematică distractivă este de a pune la dispoziţia copiilor mijloace agreabile care să le stimuleze gândirea, logica, perspicacitatea, să le dezvolte atenţia și creativitatea.

Atelierele sunt modulate în funcție de vârsta copiilor și oferă un şir de exerciţii, probleme distractive, tabele, grafice, jocuri matematice ilustrate, din dorinţa de a ajuta elevii din ciclul primar să studieze mai bine şi mai uşor matematica, să cunoască un şir de termeni noi şi să se orienteze mai bine în rezolvarea diferitor situaţii din viaţă.

Pentru elevii din ciclul gimnazial atelierele vor avea 3 module de învățare prin joacă și vor cuprinde jocuri și probleme distractive, de perspicacitate, care urmăresc dezvoltarea spiritului de observație, a memoriei, a agerimii minții.

momath-3

Ce vor face copiii:
  • ateliere orale: jocuri matematice, concursuri, clubul isteţilor;
  • ateliere practice: careuri, desene, colaje, proiecte individuale şi de grup, fişe de lucru, „cartea” – culegerea realizată de elevi, teme practice prin măsurători sau construcţii geometrice cu ajutorul riglei;
  • alcătuire portofoliul: fişe de exerciţii şi probleme, glume şi curiozităţi matematice;
  • expoziţii cu lucrările elevilor realizate prin construcţii geometrice, Tangram, Sudoku, Anagram, Puzzle, Pătrate magice, game boards de strategie (Kamisado, șah chinezesc, Kewbz ș.a.).

Și, binențeles, jocuri și drumeții montane.

Rezervă un loc în tabără acum!