Chitară

Dacă doriți să învățați să cântați la chitară sau să vă îmbunătățiți tehnica instrumentală pe care o aveți deja, lecțiile de chitară sunt o modalitate potrivită de a face acest lucru. Propunerea noastră este de a o face într-un cadru natural, la munte, într-o tabără pe care nu o vei uita niciodată.

O tabără cu note de la Do la Si. De nota 10!

10 zile din 365, cu zeci de poze și filmulețe 

Cursurile de chitară vă oferă posibilitatea învățării producerii primelor sunete muzicale la chitară, citirii la prima vedere, recunoașterii și reproducerii de sunete și fragmente muzicale, teorie, tehnică, repertoriu, improvizație și armonie.

1

Chitara face parte din familia instrumentelor muzicale cu coarde, sunetul fiind produs prin ciupirea lor. Particula finală „tar” înseamnă „coarda” în limba sanscrită.

Instrumente care au dus la apariția formei stilizate a chitarei pot fi găsite încă din Antichitate, însă cea mai veche muzică scrisă pentru chitară datează din secolul al XVI-lea. Chitara clasică, așa cum se prezintă ea astăzi, a fost modificată și adusă la proporțiile actuale de către spaniolul Antonio Torres, de atunci rămânând nemodificată.

Chitara este un instrument cu rădăcini străvechi care se folosește actualmente într-o varietate de stiluri muzicale.

La cursurile de chitară din tabără vă puteți înscrie anual, între ianuarie și martie, indiferent de nivelul muzical pe care îl aveți; fie că sunteți începător, intermediar sau avansat, programul de cursuri este adaptat și personalizat pentru fiecare cursant în parte, în conformitate cu obiectivele muzicale ale acestuia și cu criteriile muzical-educaționale ale profesorilor și lectorilor asistenți.

Nu vă faceți probleme! În funcție de nivelul de cunoștințe al cursantului – începător, mediu sau avansat – profesorul va stabili structura aferentă acestor cursuri de chitară.

9

Este important ca instrumentul adus în tabără – chitara la care se va studia – să nu aibă vicii de fabricație, iar dimensiunea să fie potrivită, în funcție de vârsta și dezvoltarea fizică a cursantului. Urmărim astfel sporirea plăcerii la utilizare, eliminând factori de stres prin disconfort fizic.

12

Te așteptăm în unica tabără de chitare, dacă:

  • ai vârsta cuprinsă între 6 și 18 ani;
  • știi să manevrezi confortabil instrumentul;
  • ai entuziasmul necesar pentru a începe studiul

și trebuie să:

  • ai corzi de schimb și accesorii (acordor, pene moi, pene groase, capodastru, produse de îngrijire chitară, chiar și dopuri de urechi, dacă e cazul);
  • nu-ți faci griji, deloc. Absolut deloc! Nu ai avea nici un motiv.

Rezervă loc acum! Locurile sunt limitate.