Pensiunea „Cabana Dianthus”

Cabana Dianthus, Plaiul Foii, Zărnești, Jud. Brașov 

dianthus5

În mijlocul naturii se află o pensiune de 3 stele, situată în localitatea Zărnești – Plaiul Foii. Se oferă condiții optime de cazare și masă pentru copii. Cabana este situată în Parcul Național Piatra Craiului, una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din România și unul dintre cele mai mari parcuri de carnivore mari din Europa.

dianthus1 Cabana asigură condiţii ideale pentru ca, în mijocul unei zone sălbatice, copiii să se bucure de confortul de acasă. Cabana dispune de camere duble, triple și quadruple. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie.

dianthus2

De asemenea, în bucătăria proprie sunt preparate mâncăruri sănătoase și delicioase, care pot fi servite în sala de mese din incinta pensiunii sau pe terasă. Copiii au la dispoziție o curte spațioasă, care permite desfășurarea de activități în aer liber. 

dianthus3

Obiective turistice și împrejurimi

Prăpăstiile Zărneştilor reprezintă un impresionant defileu, lung de 3-4 km, situat în partea nord-estică a masivului Piatra Craiului. Accesul în defileu se face din localitatea Zărneşti, pe drumul forestier care pleacă din zona Cabanei Gura Râului. În apropierea cheilor se află situată Cabana Curmătura, punct important de plecare în turele din Piatra Craiului.

prapastiile-zarnestilor

Cetatea Râşnov este o cetate ţărănească veche, situată în partea superioară a ţării Bârsei, la circa 15 km depărtare sud-vestică de Braşov, pe vechiul drum comercial care lega, prin trecătoarea Bran, bătrâna cetate a Braşovului de capitala de odinioară a Ţării Româneşti, Câmpulung Muscel.

cetatea-rasnov

Castelul Bran este un monument istoric şi arhitectonic, situat în pasul Rucăr-Bran, la 30 km de Braşov. Iniţial, castelul a fost o cetate de „trecătoare”, cu scop militar, având o construcție patrulateră neregulată.

658x0_castelul-bran-vazut-de-sus

Schitul Colțul Chiliilor este un schit ortodox aflat în mijlocul pădurii, în partea nordică a munților Piatra Craiului, în localitatea Zărnești. Biserica schitului, închinată Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și Sfintei Cuvioase Parascheva, este construită din lemn. Obștea, alcătuită din câțiva monahi nevoitori, se află sub îndrumarea duhovnicească a ieromonahului Emilian Kadar, starețul schitului.

coltul-chiliilor1

Sanctuarul urșilor – „LIBEARTY” – cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa. Sanctuarul se mândrește și cu salvarea a patru urși aflați în condiții mizere în alte țări. Urșii Maria și Marko au fost aduși din Albania, Misha e venit din Georgia, iar Betsy este o ursoaică salvată din Texas, care a venit la noi prin intervenţia SPCA din Houston (Statele Unite ale Americii).

urs-bun-2

Mânăstirea rupestră Șinca Veche este un vechi lăcaș de cult ce se află la Șinca Veche, în cotul format de Munții Făgăraș și Perișani, la 45 de kilometri de Brașov și la 22 de kilometri de Făgăraș.

Biserica Rupestra Since Veche - Bucuria Neasteptata

Alege o tabără și vino cu noi!