Complexul turistic „Miruna”

Complexul turistic „Miruna”, Sâmbăta de Sus, Jud. Brașov (4 stele, piscină, corpuri auxiliare) 

pensiunea-miruna

Pensiunea Miruna este situată la poalele munţilor Făgăraş, în imediata apropiere a mânăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus. În jurul unei vechi mânăstiri a luat naştere o nouă destinaţie de vacanţă, Staţiunea Climaterică Sâmbăta de Sus. Destinaţia turistică este situată la mai puţin de 30 de km de Făgăraş şi este un important centru turistic zonal.

miruna2
Accesul se face de pe drumul naţional Sibiu – Braşov, există indicator spre Sâmbăta de Jos, apoi pe o sosea excelentă spre localitatea Sâmbăta de Sus şi mai departe în staţiune, aşezată chiar la poale de munte. La intrarea în staţiune, şoseaua şerpuieşte printre case de vacanţă şi pensiuni nou construite, ultimele întinzându-se până la Mânăstirea Brâncoveanu (principalul obiectiv turistic de aici), aflată chiar în inima staţiunii.

miruna3

Mânăstirea de călugări Brâncoveanu, ctitorită de domnitorul cu acelaşi nume, fascinează prin peisajul ce o înconjoară, prin frumuseţea arhitecturii clădirilor ce o compun, curtea interioară imensă şi frumos îngrijită, plină de flori, cu lacul cu păstrăvi şi apa limpede din spatele ei, toate acestea întregind imaginea locului. Pensiunea Miruna este situată chiar lângă Mânăstirea Brâncoveanu, la intersecţia cu drumul ce duce la Cabana Valea Sâmbetei. Plecând de la Cabana Valea Sâmbetei, care este o importantă poartă de acces în masivul Făgăraş, putem vizita o multitudine de obiective din patrimoniul natural (creasta Făgăraşului, vârful Moldoveanu, vârful la cheia Bindei, Căldarea Mare a Sâmbetei, etc) dar şi obiective din patrimoniul naţional ortodox (chilia Părintelui Arsenie Boca).

miruna4

Camerele şi apartamentele au o vedere extraordinară spre Valea Sâmbetei, oferind turiștilor o priveliște plăcută şi relaxantă. Izvoare repezi de munte și păduri cu arbori multiseculari contribuie la crearea unei atmosfere de basm în oricare dintre cele patru anotimpuri. Toate camerele şi apartamentele au mobilier din lemn natur, baie cu duş, uscător de păr,  tv, balcon, toaletă.

exterior_08

Restaurantul cu 2 saloane vă aşteaptă într-o ambianţă plăcută, bucătăria tradiţională românească fiind ridicată la rang de artă. Marea majoritate a produselor culinare sunt ECO, provin din ferma proprie şi sunt gătite după reţete tradiţionale din ţara Făgăraşului, moştenite de generaţii şi date mai departe din generație în generație, fiind o afacere de familie.

Pensiunea pune la dispoziţia turiştilor o piscină acoperită, cu șezlonguri în jurul bazinului şi dotări de ultimă generaţie.  

miruna1

Obiective turistice și împrejurimi

  1. Mânăstirea Brâncoveanu
  2. Cabana Valea Sâmbetei
  3. Castelul Brâncovenesc din comuna Sâmbăta de Sus
  4. Cetatea Făgăraşului
  5. Oraşul Sibiu  – cu tot ceea ce ne oferă acest centru de istorie şi cultură
  6. Izvorul şi chilia Părintelui Arsenie Boca

Această prezentare necesită JavaScript.

Alege o tabără și vino cu noi!