Pensiunea „Viki” (Munții Șureanu)

Pensiunea Viki se află în Munții Șureanu, pe Luncile Prigoanei, în Comuna Șugag, Județul Alba. 

DOMENIUL SCHIABIL ȘUREANU este situat în Munții Șureanu, într-un cadru natural montan magnific de altitudine mare, între vârful ȘUREANU de 2059 metri altitudine și vârful PĂTRU de 2130 metri altitudine, incluzând vârful AUȘEL de 2009 metri altitudine și vârful CURMĂTURA de 1809 metri altitudine. Caracteristicile geografice au dus la realizarea unei deosebite infrastructuri a sporturilor de iarnă, unde zăpada abundentă măsoară peste 1,5 metri între lunile decembrie și aprilie.


 

Această prezentare necesită JavaScript.

În prezent, pârtiile sunt dotate cu două teleschiuri și un telescaun, iar cele zece pârtii care totalizează 11.473 de metri sunt pentru toate gusturile, având o dispunere excelentă pe platoul alpin. Variate ca dificultate și înclinație ele conțin porțiuni atât de zăpadă tasată, cât și de așa-zisa powder (zăpadă nebătută, făinoasă), ideală pentru snowboard și freeride.

În prezent, accesul pe DOMENIUL SCHIABIL ȘUREANU se realizează iarna pe ruta: SEBEȘ – barajul OAȘA, pe DN 67C, pe o șosea care vara face legătura cu TRANSALPINA, apoi la dreapta, pe lângă lacul de acumulare pe DJ 704, ruta: OAȘA. 


Vara, Munții Șureanu oferă perspective superbe asupra crestelor împădurite, loc de drumeții montane, fie spre grote, fie către Mănăstirea Oașa sau barajul lacului Oașa, situate la câțiva kilometri de locul de cazare.